30 maart 2023

1 april!

Terug

Morgen is het 1 april, en Google staat ook bekend om zijn 1 april-grappen. Van het spelen van Pokémon in Google Maps, tot de Google Gnome, een tuinkabouter die je van natuurfeitjes over je tuin voorziet. Elk jaar doet Google wel meerdere bizarre productaankondigingen, al heeft het de afgelopen twee jaar overgeslagen vanwege de coronapandemie.

Zo was de 1 april-grap van 2014 de aanzet voor een populair spel dat jaren later nog altijd door tientallen miljoenen mensen gespeeld zou worden: Pokémon GO. Google had als 1 april-grap bedacht dat je Pokémon in Google Maps zou kunnen spelen. Nintendo vroeg Google vervolgens of het niet echt een spel kon maken op basis van locatie gebonden spawns, and the rest is history...
In 2018 dook Wally plots op in Google Maps. Door op dit figuurtje te tikken, kon je ‘Waar is Wally?’ spelen. Je reisde dan in Google Maps naar verschillende locaties waar Wally aan het rondwandelen was, waar je hem in ouderwetse ‘Waar is Wally?’-plaatjes kon zoeken.
Andere grappen in Google Maps waren de vervanging van de auto in Google Maps door een Mario Kart-wagentje, en de toevoeging van het klassieke spel Snake aan de app, zodat je Snake in Google Maps kon spelen.
En Google Files ten slotte ruimde niet alleen de bestanden op je smartphone op, maar maakte ook de binnen- én buitenkant van je telefoon schoon. Deze ‘nieuwe’ Screen Cleaner-functie zou ook etensresten en andere rotzooi van je scherm afvegen.

Google Nederland


Ook Google Nederland doet mee, met video’s die specifiek op Nederland zijn gericht. Zo kon de zelfrijdende Google Bike zonder bestuurder over straat, en Google Wind zou in 2017 honderden windmolens in ons land inzetten om wolken weg te blazen.
Een volgende stap in het implementeren van de Google Assistent in zoveel mogelijk apparaten, leidde tot de introductie van het nieuwe ‘Google Tulip’. Voortaan kon je ‘Hé Google, praat met mijn tulp’ roepen om met je tulpen te communiceren. Het enige wat daarvoor nodig was, was de tulp in de Google Tulip te plaatsen.
Na een pauze van twee jaar, zou Google dit jaar dus weer met een 1 april-grap kunnen komen. Don’t get fooled.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor