31 augustus 2023

AI-tools voor zakelijke Gmail-accounts

Terug

Na maanden van testen door meer dan een miljoen gebruikers brengt Google nu zijn AI-tools (kunstmatige intelligentie) voor zakelijke Gmail-accounts op de markt voor een extra $30 per persoon. De aankondiging werd gedaan tijdens de jaarlijkse cloudconferentie van het bedrijf, die dinsdag werd gehouden in San Francisco.
Duet AI, zoals de set tools genoemd wordt, is nu algemeen beschikbaar voor Google Workspace. De komende maanden komen de tools ook beschikbaar voor andere segmenten, waaronder kleine en middelgrote bedrijven en consumenten. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om te beginnen met een gratis proefversie. De prijs van de zakelijke versie is gelijk aan de prijs die Microsoft vraagt voor zijn ‘Copilot’-kantoorsoftware, dat Teams en Outlook omvat.
Op de Google Next-conferentie in San Francisco toonde Google ook een nieuwe versie van zijn op maat gemaakte AI-chip en de tool om afbeeldingen die door AI zijn gegenereerd van een watermerk te voorzien en te identificeren waarover we gisteren schreven.

Wat doet Duet AI?

Google presenteert Duet AI als partner die de dagelijkse druk van de talloze e-mails, vergaderingen en op te volgen actiepunten drastisch kan verminderen. “Door Duet AI kun je je concentreren op wat er echt toe doet, terwijl AI voor de rest zorgt”.
De tools helpen je bij het schrijven van teksten in Docs, het opstellen van e-mails in Gmail en het genereren van aangepaste visuals in Slides. Maar ze kunnen nog veel meer: stel dat je een overzicht moet maken van de financiële prestaties in het derde kwartaal. In plaats van dat je prognoses in Spreadsheets, P&L-documenten, maandelijkse bedrijfsoverzichten en e-mails moet bekijken, kun je Duet AI vragen om dit voor je te doen met een prompt als 'maak een samenvatting van de prestaties in het derde kwartaal’. Duet AI kan dan een geheel nieuwe presentatie maken, compleet met tekst, diagrammen en afbeeldingen, op basis van de relevante inhoud in Drive en Gmail. Duet AI kan een samenvatting genereren van relevante brondocumenten en automatisch een presentatie maken in Slides.
Een ander voorbeeld het efficiënter maken van vergaderingen. Duet AI in Google Meet zorgt ervoor dat de deelnemers aan de vergadering er op hun best uitzien met een studio-uitstraling, studioverlichting en studiogeluid. Ook vertaalt het automatisch ondertitels in 18 talen; Meet detecteert automatisch wanneer er een andere taal wordt gesproken en laat de vertaling realtime zien.
Ten slotte kan Duet AI notities maken en na de vergadering een samenvatting en actielijst sturen naar de deelnemers. Laatkomers die het begin van de vergadering gemist hebben, kunnen snel op de hoogte komen met een ‘samenvatting tot nu toe’, een kort overzicht van alles wat ze hebben gemist. De specificaties en voorbeelden zien er indrukwekkend uit, het is nu zaak om vertrouwd te raken met de tools om de mogelijkheden optimaal te kunnen benutten. En dat zal nog best een uitdaging zijn als je de ‘oude manier’ van werken gewend bent.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor