01 maart 2023

Amerikaanse advertentiemarkt daalt verder

Terug

De Amerikaanse advertentiemarkt daalde in januari voor de zevende achtereenvolgende maand op rij. De daling bedroeg 5,8% ten opzichte van januari 2022. Maar in deze laatste maand, januari 2022, lag het percentage maar liefst 23,1% hoger dan in januari 2021, de laagste januari-cijfers sinds de index wordt bijgehouden. Ten opzichte van deze lage cijfers van januari 2021 is de advertentiemarkt in januari 2023 met 15,0% gestegen.

Top 10

De advertentiecategorieën uit de top 10 daalden met 4,1%. Deze presteerden daarmeee beter dan de overige categorieën, die meer dan tweemaal zo snel daalden: -8,7%.

Interessant is dat het aandeel van digitale advertenties in de Amerikaanse advertentie-uitgaven in januari is gedaald tot 52%. Dit geeft aan dat januari de maand lijkt te zijn met het laagste aandeel in digitale advertenties, terwijl december de maand de maand is met het hoogste aandeel digitale advertenties.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor