Linkearning

Terug
image description

De nieuwe manier van linkbuilding

Linkearning is de ontwikkelde manier van linkbuilding. Waar vroeger linkbuilding een van de belangrijkste manieren van zoekmachine optimalisatie was, neemt de kracht daarvan af en neemt linkearning het over. Linkearning is letterlijk zoals de naam doet vermoeden: het verdienen van links. Het is niet per se een vervanging van linkbuilden, linkbuilding werkt nog steeds erg goed bij zoekmachine optimalisatie. Linkearning is een sterke aanvulling.

De geschiedenis van zoekmachine marketing

Er is veel veranderd in de wereld van zoekmachine marketing, zoekmachines worden steeds slimmer. In het begin waren zoekmachines nog niet zo ontwikkeld. Als je een aantal keer een zoekwoord in de tekst zette, scoorde je al snel bovenaan. Dat de zoekmachine en dan met name Google een belangrijk instrument werd in de internet marketing, werden veel websites hierop geoptimaliseerd. Dit zorgde er weer voor dat de bezoekers soms websites voorgeschoteld kregen die niet aan hun wens voldeden, maar gewoon goed geoptimaliseerd waren.

Nog steeds krijg je soms websites die overduidelijk geoptimaliseerd zijn op een bepaald zoekwoord. De zoekterm komt te pas en te onpas voor in de teksten en op de website. Vervelend om te lezen en waarschijnlijk niet waar je naar zocht. Grote kans dat je ook direct weer weg klikt. Google gebruikt het feit dat je snel weer terugkeert naar de zoekmachine tegenwoordig als teken dat de site niet voldoet.

Van linkbuilding naar linkearning

De volgende stap werd autoriteit van de website bepalen. Als veel mensen naar een bepaalde dienstverlener wijzen, zal hij wel goed zijn. Bij websites waren dit links. Google zag een link als een stem voor die website. Hoe meer stemmen, hoe beter. Zo ontstond linkbuilding: het verzamelen van links. Ook hier was continu ontwikkeling in. Google vond steeds betere manieren om de kwaliteit van de links te bepalen en paste hun algoritme hierop aan.Tegenwoordig is het steeds belangrijker dat je links niet alleen verzamelt, maar echt verdient. Praten mensen over je website in een blog of bericht, dan verdien je de link. Dit is linkearning en zorgt voor zeer krachtige en waardevolle links. Om te zorgen dat mensen over jouw website gaan praten, creëer je lokaas (linkbaiting): interessante artikelen of berichten die mensen graag delen.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor