26 januari 2023

Dit jaar al een zoekmachine met chatbotfunctie?

Terug

Het succes van de AI-chatbot ChatGPT van het bedrijf OpenAI, heeft volgens The New York Times een omslag teweeg gebracht bij Google. Was het bedrijf eerst nog voorzichtig met het uitrollen van tools op basis van kunstmatige intelligentie (AI) omdat ‘de reputatie van het bedrijf zou kunnen worden geschaad als ze te snel zouden worden uitgerold’, nu zegt de Times dat Google plannen heeft om "dit jaar een versie van zijn zoekmachine met chatbotfuncties te demonstreren" en meer dan 20 projecten te lanceren die gebruik maken door kunstmatige intelligentie.

Voorzichtig geweest met AI

Google heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in AI-technologie, maar is altijd voorzichtig geweest met het op de markt brengen ervan. Nu gaat het zich richten op AI als speerpunt voor onderzoek. Op 24 januari maakte concurrent Microsoft bekend dat het de komende jaren tot wel 10 miljard dollar in het bedrijf OpenAI, de maker van het populaire ChatGPT, gaat steken. Bovendien wil Microsoft ChatGPT binnenkort toevoegen aan het eigen cloudplatform Azure en kijkt het naar het inzetten van het programma als aanvulling op de Office-programma's als Word en Excel om de productiviteit van gebruikers te verhogen. De druk is dus groot voor Google om ook met AI-tools te komen die kunnen concurreren met ChatGPT.
Er is geen specifiek tijdsbestek genoemd voor de lancering van de AI-zoekdemo van Google, maar het jaarlijkse I / O-evenement in mei lijkt hiervoor een goede kandidaat. Eerder werden al Duplex en Google Glass op dit evenement gelanceerd.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor