15 mei 2023

‘Ervaring’ steeds belangrijker op Google Search

Terug

Als je binnenkort zoekt op een onderwerp binnen Google Search waarbij ervaringen van anderen van nut zouden kunnen zijn, krijg je wellicht een Perspectieven-filter te zien bovenaan de zoekresultaten. Als je op dit filter klikt, zie je video's, afbeeldingen en berichten die mensen hebben gedeeld op discussiefora, Q&A-sites en sociale-mediaplatforms, evenals details over de makers ervan, zoals hun naam, profielfoto of informatie over de populariteit van het bericht. Als je bijvoorbeeld een onbekende stad bezoekt, kun je advies krijgen van anderen, zoals persoonlijke verhalen of tips in een forumthread. Je kunt deze ‘Perspectieven’ ook benaderen via een aparte sectie op de resultatenpagina door te klikken op de link ‘Meer zien’.
Dit geeft aan dat Google steeds meer nadruk legt op content met unieke expertise en ervaring en minder op content die gemaakt is om klikken aan te trekken. In de komende maanden gaat Google verder werken aan een systeem dat content die gemaakt is vanuit een persoonlijk of deskundig oogpunt beter begrijpt en beter kan vinden, waardoor deze informatie nog beter gerangschikt kan worden.

Expertise telt

Ook bij recensies, zoals beoordelingen van bedrijven of bestemmingen, komt steeds meer nadruk te liggen op de kwaliteit en originaliteit van de informatie. Google waardeert content en pagina’s die gebaseerd zijn op ervaringen uit de eerste hand of recensies die gemaakt zijn door iemand met diepgaande kennis van een bepaald onderwerp.
Bij het schrijven van teksten voor je website, is het dus belangrijk om expertise en ervaring op een bepaald vakgebied uit te stralen, niet zozeer om er een commerciële tentoonstelling van te maken. Met een deskundig en relevant antwoord op een vraag scoort je website hoger in de zoekmachine van Google.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor