07 februari 2023

Google geeft autodealers in de VS de mogelijkheid hun voorraad te laten zien

Terug

Google is volop bezig met de ontwikkeling van een nieuwe chatbot Apprentice Bard, maar werkt ondertussen ook aan een nieuw ontwerp voor de startpagina van de populaire zoekmachine. Dit nieuwe ontwerp bevat ook de mogelijkheid om te zoeken met AI (Artificial Intelligence – Kunstmatige Intelligentie).

Mogelijke startpagina

Eén ontwerp toont vijf verschillende prompts voor mogelijke vragen. Deze prompts worden direct onder de hoofdzoekbalk getoond, ter vervanging van de huidige ‘Ik doe een gok’-balk. Het ontwerp liet ook een klein chat-logo aan de rechterkant van de zoekbalk zien.
Dit betekent dat wanneer een gebruiker een vraag invoert, de zoekresultaten een grijze ballon laten zien direct onder de zoekbalk, met meer menselijke antwoorden dan de zoekresultaten die je tot nu toe krijgt. Direct daaronder worden verschillende vervolgvragen gesuggereerd die betrekking hebben op de eerste vraag. Daaronder worden dan de bekende zoekresultaten weergegeven, zoals gebruikers ze nu zien, inclusief links en koppen.


Het is echter nog onduidelijk of dit ontwerp opgenomen gaat worden in toekomstige producten. Google ziet zichzelf als een pionier op het gebied van AI, maar de AI-chef van Google zegt ook dat het bedrijf veel meer ‘reputatieschade’ oploopt bij het verstrekken van foutieve informatie en dus ‘conservatiever handelt dan een kleine startup’. Naar verluidt zou Google ergens dit jaar producten kunnen lanceren die gebruik maken van AI.

==

Google Search geeft autodealers in de VS de mogelijkheid hun voorraad te laten zien zonder dat gebruikers Google Search hoeven te verlaten. Naar verluidt kunnen de dealers hun autovoorraad toevoegen in Google My Business.
Hoewel de nieuwe mogelijkheid nog volop in ontwikkeling is, lijkt deze beschikbaar te komen voor iedere dealer van voertuigen in de VS, dus ook voor dealers van motoren, campers en andere voertuigen met een nummerplaat. Gebruikers zien alle voertuigen/tweedehands auto’s die te koop zijn, en hun bijzonderheden, zoals de prijs, extra opties, kilometerstand en meer. Ook is er een link naar de website van de dealer. Hierdoor zullen gebruikers in de VS de pagina "Cars for Sale" eerder zien volgens Google.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor