09 maart 2023

Google I/O 2023 vindt plaats op 10 mei

Terug

Google I/O is een grote, jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, waarop Google haar nieuwste producten lanceert en demonstreert. I/O staat voor Input/Output, maar ook voor ‘Innovation in the Open’. Het is een evenement waar ieder jaar naar uitgekeken wordt door journalisten en ontwikkelaars, en waarop menig product is gelanceerd dat nu een grote impact heeft. Voorbeelden van producten die op Google I/O voor het eerst getoond zijn, zijn het besturingssysteem Android, de webbrowser Chrome en website-analysetool Analytics.
Google I/O wordt al sinds 2008 ieder jaar georganiseerd; alleen in 2020 ging de conferentie niet door wegens corona.
Dit jaar vindt Google I/O plaats op 10 mei, in Mountain View, Californië. Je kunt de (gratis) livestream volgen op https://io.google/2023/. Registreren is niet verplicht, maar wel handig als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over de conferentie.

Google I/O 2023

Wat kunnen we dit jaar verwachten van Google? Naar verwachting zal Google dit jaar meer dan 20 kunstmatige-intelligentieproducten lanceren en vele hiervan zullen getoond worden tijdens de conferentie. Er wordt nieuws verwacht over Bard, het antwoord van Google op ChatGPT, evenals over andere producten voor het genereren van afbeeldingen, het schrijven van code voor apps of het testen van productprototypes.
Vaste prik tijdens de conferentie is informatie over de volgende versie van Android en aankondigingen van nieuwe hardware. Omdat zowel Android als Chrome nu op schermen van alle formaten draaien, van pols tot tv, is er genoeg ruimte voor speculatie over nieuwe hardware. Ook gaan er geruchten dat er details getoond worden over de mobiele telefoons Pixel 7A en de Pixel Fold, en over het nieuwe tablet van Google.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor