08 augustus 2023

Google Search controleert grammatica

Terug

Sinds vorige maand controleert Google Search of een ingetypte zoekopdracht ook grammaticaal correct is. Bij de zoekopdracht "mijn grasveld heeft minder gras als dat van mijn buurman” in de zoekmachine zal Google aangeven dat je waarschijnlijk "dan" bedoelde in plaats van "als".
Hoewel de meeste mensen zich waarschijnlijk niet echt druk zullen maken om de grammatica van hun zoekopdracht, is dat deze functie waarschijnlijk een meer algemeen doel heeft. Als je bijvoorbeeld twijfelt over een zin die je intypt in een berichten-app, hoopt Google dat je deze nakijkt in Google Search: want alles wat meer zoekopdrachten oplevert, is immers goed voor het bedrijf.
De grammaticacontrole kan ook spelfouten corrigeren. Maar Google zegt dat de functie misschien niet 100 procent nauwkeurig is, vooral met losse zoektermen. Zoals gewoonlijk bij Google, is de nieuwe functie eerst in de Verenigde Staten beschikbaar en wordt deze dan later verder uitgerold naar de rest van de wereld.

Timer en stopwatch

Ook de ingebouwde timerfunctie in Google Search is terug. Om deze handige functie te gebruiken, typ je gewoon in Google Search in "stel een timer in voor [hoe lang je wilt in minuten of seconden]", bijvoorbeeld “stel een timer in voor 30 seconden”, en er verschijnt een timer die automatisch begint af te tellen. Je kunt in datzelfde scherm ook de stopwatch activeren. Maar je kunt deze ook opvragen door in Google Search "stopwatch" te typen. De timer is handig als je spelletjes speelt waarin je in een beperkte tijd zoveel mogelijk dingen moet doen.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor