02 maart 2023

Google updatet zijn advertentiebeleid

Terug

Google heeft twee richtlijnen voor zijn advertentiebeleid aangepast. De ene gaat over schadelijke software (malware), de tweede over het aanbieden van cryprocurrency-diensten. De aangepaste richtlijnen over malware wordt uitgebreid met gecompromitteerde sites en ongewenste software. Dat wil zeggen dat het adverteerders binnenkort ook niet is toegestaan te linken naar sites die besmet of gehackt zijn. Uiteraard dekt Google zich hiermee in tegen claims achteraf van gebruikers die door te klikken op een advertentie toch op een besmette site terechtgekomen zijn. Zie ook het Google Essential-bericht van 17 januari: ‘Malware binnenhalen via Google Ads?’.

Cryptocurrency

De tweede update betreft het beleid voor het aanbieden van financiële producten en services. Steeds meer landen stellen strengere eisen aan adverteerders van cryptocurrency-producten en -diensten. Het gaat dan onder meer om landen als Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
Met de nieuwe beleidslijn stelt Google dat adverteerders moeten voldoen aan nationale en lokale regelgeving voor elke regio of elk land waarop de advertenties zijn gericht, en dat de adverteerders gecertificeerd moeten zijn door Google.
Het doorvoeren van de nieuwe richtlijnen zal ongeveer vier weken in beslag nemen. Tot dan blijft het huidige malwarebeleid van kracht.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor