14 november 2023

Google wil meer gebruikers voor Bard

Terug

De chatbot van Google, Bard, moet twee miljard gebruikers krijgen, onder meer door de chatbot te laten samenwerken met andere producten van Google. Bard, dat gebruikers informatie laat zoeken met behulp van kunstmatige intelligentie, moet de basis voor Google vormen om nog meer klanten aan te trekken.
Een van de mogelijkheden is een samenwerking met Google Assistent. Gebruikers kunnen een gesprek aangaan met de Assistent, die als een soort speaker in huis staat of op de smartphone geïnstalleerd kan worden. In mei 2018 liet Google zien dat Google Assistant een telefonische afspraak met de kapper kan maken zonder dat deze laatste merkte dat hij contact had met een machine. Google Assistent staat op meer dan een miljard apparaten.
Door Bard en Google Assistent met elkaar te verbinden, zal AI bij meer mensen geïntroduceerd worden, eerst op smartphones.

Toenemend gebruik van AI

Ook andere bedrijven zijn bezig met AI en spraakopdrachten. Zo gaat Amazon zijn Alexa-assistent voorzien van generatieve AI, en heeft OpenAI onlangs spraakopdrachten toegevoegd aan ChatGPT.
Ondertussen is de manier waarop gebruikers zoeken en informatie verzamelen ook langzaam aan het veranderen. Het aantal bezoeken aan Bard groeide in oktober met 2% tot 8,7 miljoen, en belangrijkste rivaal ChatGPT groeide zelfs nog sneller. Het aantal zoekopdrachten via Google daalde in die maand met 0,4%, maar het wereldwijde zoekmarktaandeel van Google ligt nog altijd boven de 91%.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor