24 april 2023

Integratie Google Analytics en Google Ads

Terug

Google Analytics is een gratis dienst voor websitebeheerders waarmee zij statistieken van hun eigen website kunnen verzamelen en onderzoeken. Het geeft een beeld van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Je ziet waar je bezoekers vandaan komen, welke pagina’s ze hebben bekeken en waarop ze geklikt hebben, zodat je kunt zien welke pagina’s of onderdelen het goed doen en welke onderdelen je nog kunt optimaliseren.

Google heeft vier verbeteringen aangekondigd voor de startpagina van Google Analytics (GA4):

  1. Nieuwe welkomsthandleiding
  2. Nieuwe banner bovenaan de startpagina
  3. Verbeteringen aan het gedeelte ‘Voorgesteld voor jou’
  4. Suggesties, inzichten en aanbevelingen afwijzen.

1. Nieuwe welkomsthandleiding. Op de startpagina staat nu een korte tutorial voor nieuwe gebruikers. Deze tutorial introduceert belangrijke concepten en instellingen waarmee je direct aan de slag kunt.

2. Nieuwe banner bovenaan de startpagina. Als je Google Ads gebruikt in combinatie met Google Analytics, zie je nu bovenaan de startpagina een banner met de titel 'Verifieer uw Google Ads-instellingen'. De banner toont de belangrijkste taken die je nog moet doen als je in Google Ads wilt bieden op de zoektermen die in Google Analytics naar voren komen. Als Google Analytics bijvoorbeeld ‘ziet’ dat jouw website veel gevonden wordt op de term ‘sportschoenen’, laat de banner zien wat je moet doen om in Google Ads te adverteren op de term ‘sportschoenen’. De banner verdwijnt zodra alle voorgestelde taken als voltooid zijn gemarkeerd in de configuratie-assistent. Je kunt deze taken eventueel ook handmatig markeren als ‘voltooid’ als je de banner wilt laten verdwijnen zonder te adverteren.

3. Verbeteringen aan het gedeelte 'Aanbevolen voor jou'. Dit gedeelte toont nu alle populaire ‘cards’ (informatiekaarten).

4. Afwijzing van suggesties en aanbevelingen. Je kunt nu irrelevante cards verwijderen door op de duim-omlaagknop te klikken. De card verschijnt dan 30 dagen niet meer. Je hebt dan nog wel steeds toegang tot alle aanbevelingen van de Insights Hub.
De configuratie-assistent bevat nu een actieknop rechtsonder op elke pagina. Als je de cursor over de knop beweegt, zie je het aantal taken dat als voltooid is gemarkeerd. Als je op de knop klikt, kun je belangrijke installatietaken uitvoeren.

Betere advertentiestrategie

De nieuwe verbeteringen moeten het werken met Google Analytics makkelijker en gebruiksvriendelijker maken. De banner voor het verifiëren van Google Ads-instellingen zorgt voor een naadloze verbinding tussen Google Ads en Analytics-gegevens. Hierdoor wordt het makkelijker om Google Analytics-gegevens van jouw website te gebruiken om jouw advertentiestrategie te optimaliseren. Meer over de nieuwe functies vind je op de Help-pagina van Google Analytics.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor