18 september 2023

Nieuwe schikking voor Google

Terug

En het gaat maar door. Nu heeft Google een schikking moeten treffen met de staat Californië van $93 miljoen dollar over het verzamelen van locatiegegevens. De staat Californië betichtte Google ervan dat het locatiegegevens van gebruikers verzamelde voor profilering en advertentiedoeleinden zonder hun toestemming gevraagd te hebben.


De schikking verplicht Google niet alleen om het bedrag van 93 miljoen dollar te betalen, maar ook om extra informatie te tonen aan gebruikers wanneer ze locatiegerelateerde accountinstellingen inschakelen. Google moet hiermee meer inzicht bieden in het volgen van gebruikerslocaties en gebruikers meer informatie geven over hoe deze locatiegegevens worden gebruikt.


Nu lijkt 93 miljoen dollar veel geld (en dat is het natuurlijk ook), maar voor Google is het een peulenschil. In het tweede kwartaal van 2023 behaalde het een nettowinst van 18,4 miljard dollar. Waarschijnlijk betalen ze het bedrag lachend en zijn ze blij dat ze deze zaak achter de rug hebben, om zich te kunnen concentreren op de grote zaak die het Amerikaanse ministerie van Justitie aangespannen heeft.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor