15 februari 2023

Nieuwe toepassingen van AI in Maps

Terug

Ook het bekende Google Maps gaat AI gebruiken. Zo wordt AI gebruikt om ‘Immersive view’ en ‘Live view’ mogelijk te maken. In dit artikel lees je er meer over.
‘Immersive view’ (meeslepend) moet je het gevoel geven dat je echt op een plek bent. Deze weergave combineert Street View en luchtfoto's, en voegt nuttige informatie toe, zoals het weer, het verkeer en hoe druk het ergens is. Stel, je plant een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Je kunt dan virtueel over het gebouw zweven en zien waar bijvoorbeeld de ingangen zijn. Met de tijdslider kun je zien hoe het gebouw en de omgeving er op verschillende tijdstippen van de dag uitzien en wat voor weer het wordt. Als je restaurants in de buurt zoekt, daal je af naar het straatniveau, waarna je zelfs een kijkje binnen kunt nemen om de sfeer van een restaurant te proeven. AI-techniek wordt hierbij gebruikt om gewone afbeeldingen om te zetten in 3D-weergaven.
Immersive view wordt al uitgerold voor Londen, Los Angeles, New York, San Francisco en Tokio. In de komende maanden komt het beschikbaar voor andere steden, waaronder Amsterdam, Dublin, Florence en Venetië.

Verkennen en navigeren met AR

Live View gebruikt AI en augmented reality (AR) om geldautomaten, restaurants, parken en stations te vinden. Je hoeft alleen maar je telefoon op te tillen terwijl je op straat bent. Je kunt dan meteen allerlei nuttige informatie zien, zoals wanneer iets open is, of het momenteel druk is en hoe de beoordeling is. Live View is beschikbaar voor Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco en Tokio, en in de komende maanden ook voor Barcelona, Dublin en Madrid.
Augmented reality kan ook handig zijn om je weg te vinden op lastige plaatsen, zoals een onbekende luchthaven. In 2021 is Live View al beschikbaar gekomen in de VS, Zürich en Tokio om je de weg te wijzen naar de dichtstbijzijnde toiletten, lounges, taxistandplaatsen, autoverhuur en meer.
In de komende maanden wordt indoor Live View uitgebreid naar meer dan 1.000 nieuwe luchthavens, treinstations en winkelcentra in Barcelona, Berlijn, Frankfurt, Londen, Madrid, Melbourne, Parijs, Praag, São Paulo, Singapore, Sydney en Taipei.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor