Hoe het begon

Het begint allemaal met oudste broer Arjan in het jaar 2004. Hij studeert op dat moment in Delft en beschikt in de bibliotheek van de TU over het snelste internet van Nederland, en een gratis werkplek. Hij helpt een bedrijf dat beter gevonden wil worden in de online zoekmachine Ilse, de populairste zoekmachine van dat moment. Eenmaal erin gedoken, ontdekt hij al snel het geheim van Ilse: zoveel mogelijk zoektermen toevoegen aan je pagina. Maar met het gemak voor de gebruiker in het achterhoofd, zet hij de woorden in dezelfde kleur als de achtergrond, zodat ze onzichtbaar zijn voor de zoeker: zowel de opdrachtgever als de zoeker blij.

Dankzij deze bevinding gaan de zaken goed; broers Andries en Geerten komen erbij, en er worden een paar SEO-specialisten aangenomen. Het team ontwikkelt zich al snel tot specialist op het gebied van zoekmachine Ilse.

Maar dan komt Google…

Google haalt alle zoekmachines rechts en links in. Vooral dankzij een revolutionair idee van oprichters Larry Page en Sergey Brin: PageRank. Hoe vaker er vanuit andere sites naar jou wordt doorgelinkt en hoe belangrijker die pagina’s zijn, hoe hoger je komt in de zoekresultaten. Ineens draait de reis naar de top van de zoekmachine nog maar om drie dingen: links, links en links.
Broer Andries komt erbij in 2006 en met hun bedrijf, dat ze omdopen tot upMention, zetten ze vol in op het ontrafelen van het geheim van deze nieuwe zoekmachine.

In eerste instantie beginnen ze met Startpagina’s - wie kent ze nog? Ze bouwen zelf Startpagina’s, zoals trappen.startpagina.nl (dat nog steeds bestaat!), om links te genereren, waar ze dan uiteraard de eigen klant bovenaan zetten - met het beroemde ‘tip’ erachter.
Dit blijkt zeer succesvol. upMention groeit hard, er zijn extra handen nodig en dus komt Afrika in beeld. Klinkt wellicht niet logisch, maar broer Andries heeft een boomkwekerij in Kenia. Dat brengt de broers op het idee om technische specialisten te werven in Afrika, en daar een tweede tak van upMention op te zetten. Zo treden twee Kenianen, Richard en Risper, toe tot het management. Een verfrissende aanvulling op de drie kaaskoppen.
In mei 2023 opent upMention een nieuwe vestiging in Londen. Zo kunnen wij de UK-markt nog beter bedienen. Het verhaal gaat verder en er wordt een nieuw en spannend hoofdstuk toegevoegd aan het boek van upMention. 

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor