15 september 2023

Privacy-zorgen over AI-chatbot gericht op kinderen

Terug

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een techbedrijf om duidelijkheid gevraagd over het gebruik van een chatbot in een app die populair is bij kinderen. Het bedrijf wordt niet bij naam genoemd, maar kan wel afgeleid worden uit een aantal zaken.
Het gaat om een chatbot die wordt aangestuurd door AI, en een van de populairste apps voor kinderen met een chatbot is My AI van Snapchat. De AI-functie is eerder dit jaar ge√Įntroduceerd, maar bleek al snel over de schreef te gaan: de chatbot wilde afspraakjes maken om de kinderen te ontmoeten. Snapchat liet My Al daarna snel melden dat hij helaas niet fysiek kon afspreken.
De Autoriteit Persoonsgegevens kan niet bevestigen of het inderdaad om Snapchat gaat.
Nu wil de Autoriteit Persoonsgegevens weten hoe transparant de app is over het gebruik van gebruikersdata en wat de bewaartermijn is voor de gegevens die zijn verzameld. Op basis van de antwoorden beslist de Autoriteit Persoonsgegevens over mogelijke vervolgstappen, zoals een boete opleggen.
Al eerder vroeg de Autoriteit Persoonsgegevens OpenAI, de maker van ChatGPT, al naar de privacy van gebruikers, maar over de antwoorden hierop is nog niets over bekend.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor