20 februari 2023

Topvrouw verlaat Google

Terug

Susan Wojcicki verlaat Google. Zij verhuurde ooit de garage waarin Sergey Brin en Larry Page hun bedrijfje begonnen en besloot een jaar later, in 1999, in dienst te gaan bij het nieuwe bedrijfje dat de wereld wilde veroveren met zijn zoekmachine. Ze werd de zestiende werknemer van Google.
Zij stond negen jaar aan het roer bij YouTube. Door haar rol en invloed wordt zij beschouwd als een van de machtigste vrouwen in de wereld van tech. Wojcicki krijgt nu een adviserende rol bij Google en moederbedrijf Alphabet en gaat zich in de toekomst richten op haar familie, gezondheid en persoonlijke projecten.

Groei en kritiek

Onder haar leiding groeide YouTube, dat in 2006 door Google werd gekocht, van ruim 1 miljard gebruikers naar 2,6 miljard. Vorig jaar was YouTube goed voor 10 procent van Google’s totale omzet.
In de periode dat Wojciki aan het hoofd van YouTube stond, kreeg de videosite te maken met toenemende concurrentie, vooral in de vorm van TikTok, én met scherpe kritiek op de rol die YouTube speelt in het verspreiden van desinformatie en extremistische meningen.
Susan Wojcicki wordt opgevolgd door Neal Mohan, die nu verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de videosite en de dagelijkse leiding heeft over de video- en advertentiedivisie bij Google.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor