juni 2023

10 redenen om als fysieke winkel toch aan internet marketing te gaan doen

Terug
internet marketing

“Waarom zou ik als eigenaar van een winkel veel tijd en geld aan internet marketing gaan besteden? De mensen weten mij zo ook wel te vinden!”. Dat argument horen wij wel vaker, waarop het vaste antwoord dan is: “maar weet je dan wat je mist? Weet je hoeveel omzet je misloopt doordat je online niet aanwezig bent?”. Vaak weten ze hier geen concreet antwoord op te geven; het gaat toch goed zo?

Internet marketing is ook geen vervanging voor de fysieke verkoop (uitgezonderd webshops die zich alleen op online verkoop richten), maar een toevoeging aan de bestaande marketing mix. Internet marketing is een middel om nog beter met je doelgroep te communiceren en deze uit te breiden. Hieronder geven wij een aantal argumenten waarom je aan internet marketing zou moeten doen:

  • Internet heeft een enorm bereik, waardoor je eenvoudig een hele grote doelgroep kunt bereiken
  • Je kunt je doelgroep goed targeten, waardoor je gerichter kunt adverteren, zeker als je dit aan een gespecialiseerd internet marketing bureau overlaat
  • Resultaten van internet marketing zijn goed meetbaar, waardoor je snel kunt zien wat wel en niet werkt. Je kunt campagnes snel laten aanpassen door het internet marketing bedrijf of door je eigen internet marketer
  • Internet marketing is flexibel
  • Het kan snel worden aangepast aan veranderende omstandigheden
  • Online content kan lange tijd worden gebruikt. Ook deze kun je snel aanpassen aan veranderende omstandigheden
  • Met SEA (Search Engine Advertising - het plaatsen van online advertenties) creëer je vrijwel direct zichtbaarheid
  • Je hebt je budget makkelijk in de hand en kunt snel bijsturen
  • Internet marketing speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van massamarketing naar een persoonlijke en directe vorm van marketing
  • Potentiële klanten en leads kunnen jou makkelijker vinden met internet marketing.

Kortom, internet marketing biedt veel voordelen en kan een belangrijke rol spelen in het bereiken van je doelgroep en het behalen van je marketingdoelen.

Maar natuurlijk zijn er heel veel manieren waarop je aan internet marketing kunt doen: je kunt een gespecialiseerd internet marketing bureau inhuren, je kunt een eigen internet marketer inschakelen, of je kunt zelf aan de slag gaan.

Wat wij aanraden, is om in ieder geval je Google Bedrijfsprofiel in te vullen of compleet te maken. Je kunt dan reageren op vragen, berichten en reviews. Want wist je dat 68% van de klanten met een bedrijf in zee gaan vanwege hun positieve reviews? Reviews zijn van groot belang als het gaat om lokale SEO. Want op basis van de zoekwoorden die in reviews zijn verwerkt, kun je ook weer gevonden worden door potentiële klanten.

Uitbesteden van internet marketing

Als je geen eigen internet marketer hebt, of er geen internet marketer wilt of kunt aannemen, dan kun je de internet marketing uitbesteden aan een internet marketing bedrijf of internet marketing bureau dat gespecialiseerd is in internet marketing service. Je kunt je wenden tot een marketing bureau dat Nederland als focus heeft, maar ook tot een marketing bureau dat Nederland en andere landen waarin jij actief bent, of zou willen zijn, als focus heeft. Een goed internet marketing bureau richt zich zonder problemen op de landen die voor jou van belang zijn. Zegt het internet marketing bedrijf dat het deze internet marketing service niet biedt, dan is dit een overweging om verder te gaan zoeken.

Wat kan een internet marketing bedrijf voor jou betekenen?

Afhankelijk van de internet marketing service die het bureau biedt, kan een bureau jou van goed advies voorzien, of zelfs jouw hele internet marketing overnemen.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor