Internet marketing

Terug
image description

Wat is internet marketing?

Zoals het woord zegt, is internet marketing marketing via internet. Dat klinkt simpel, maar is het verre van. Want welke marketing activiteiten passen bij je bedrijf en hoe zet je ze optimaal in? Wat internet marketing of online marketing zo uitdagend maakt, is dat er heel veel verschillende methodes zijn en dat de online wereld enorm snel verandert. Het grote voordeel van internet marketing is dat alles meetbaar is. Je kunt precies bijhouden hoeveel klanten een campagne oplevert, wat het rendement is en zelf waar het fout gaat. Als een folder op de deurmat valt, is het maar de vraag hoeveel er niet direct in de oud papierbak belanden en als hij al gelezen wordt, of het een potentiƫle klant oplevert.

Hoe zet je internet marketing in?

Goede internet marketing is eigenlijk het op de juiste manier inzetten van online activiteiten om de strategische doelstellingen te behalen. Om te beginnen is het belangrijk om de volgende antwoorden te weten:

  1. Wat wil je met internet marketing bereiken?
  2. Wat is jouw doelgroep?
  3. Wanneer is een campagne succesvol?

Het is goed om te weten wat je met internet marketing wilt bereiken en welke doelgroep je daarvoor wilt benaderen. Alleen dan kun je de juiste methodes inzetten. Soms is een campagne succesvol als het veel klanten oplevert en leg je de focus op conversie. In andere gevallen is de naamsbekendheid en daarom het bereik weer veel belangrijker. Daarom is het goed om te bepalen wanneer een campagne succesvol is en zijn ROI (return on investment) behaalt.

Soorten internet marketing

Er zijn veel verschillende soorten van internet marketing. Elke methode heeft zijn eigen kracht. De grootste en vaak krachtigste vorm is Search Engine Marketing, ook wel afgekort als SEM. Dit is marketing gericht op de zoekmachine en weer onderverdeeld in zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Welke het best bij jou past, is afhankelijk van wat je wil bereiken. Wil je de naamsbekendheid van jouw bedrijf of een bepaalde actie promoten, dan zijn banners op verschillende website bijvoorbeeld erg geschikt. Wil je juist gevonden worden op bepaalde zoektermen, dan is SEO of SEA weer ideaal.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor