november 2022

5 LinkedIn Hacks om je content naar een hoger niveau te brengen

image description
Brenda Tendet
Terug

Er zijn genoeg redenen om LinkedIn te gebruiken als onderdeel van je content marketing strategie. Het platform heeft echter lang niet hetzelfde bereik als andere social media platformen zoals Facebook en Twitter. Toch zijn er manieren waarop je LinkedIn kunt gebruiken om meer zichtbaarheid te krijgen en je publiek op andere platforms te laten groeien. Hier zijn 5 LinkedIn hacks die je content marketing inspanningen zullen doen stijgen.

LinkedIn Topic Explorer

De LinkedIn Topic Explorer is een geweldige manier om content ideeën te onderzoeken voor je LinkedIn marketing inspanningen. Door een trefwoord te gebruiken dat verband houdt met je bedrijf, genereert de tool een lijst met gerelateerde onderwerpen. In het onderwerp van je interesse kun je relevante sub onderwerpen kiezen die jou aanspreken. Als je niet zeker bent van de sub onderwerpen, heeft LinkedIn het tabblad ‘loved by’ voorzien. Daarmee kun je populaire artikelen binnen het onderwerp bekijken.

LinkedIn InMail

LinkedIn InMail kan gebruikt worden om iedereen op LinkedIn te contacteren. Dit is een geweldige manier om potentiële klanten of partners te bereiken.
LinkedIn InMail campagnes worden gebruikt om content marketing inspanningen te stimuleren. Door gerichte berichten naar specifieke groepen te sturen, vergroot je het bereik van jouw content bij de juiste LinkedIn-gebruikers. Bovendien kun je de prestaties van je gekoppelde InMail campagnes volgen met behulp van analytics. Zo kun je zien wat werkt en wat niet.

Professionele profiel titel

Als je een goede eerste indruk wilt maken op LinkedIn, is de titel van je profiel essentieel. Je zult verrast zijn hoeveel meer impact je headline heeft met slechts een paar veranderingen!

Tags toevoegen aan je berichten

LinkedIn laat je toe om tags aan je berichten toe te voegen, waardoor ze beter doorzoekbaar en vindbaar zijn. Hoe specifieker je bent met deze tags, hoe makkelijker het is voor mensen die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp om je bericht te vinden!
Je kunt ook hashtags gebruiken op LinkedIn, net zoals ze gebruikt worden op andere sociale media sites zoals Twitter en Instagram.

 

LinkedIn groepen

Specifieke LinkedIn groepen zijn ook een mooie kans om waardevolle content in te delen, deel te nemen aan discussies en contact te leggen met vakgenoten of influencers uit je branche. Door actief te zijn in de juiste groepen zullen ook de juiste mensen jouw content voorbij zien komen. Hierbij draag je niet alleen iets waardevols bij. Ook wordt je merk steeds bekender.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor