november 2022

5 LinkedIn Hacks om je content naar een hoger niveau te brengen

image description
Brenda Tendet
Terug

Er zijn genoeg redenen om LinkedIn in te zetten als onderdeel van je marketing strategie. Met het platform kan je een ander slag mensen bereiken dan op Instagram, Twitter of Facebook! Zij staan werkgerelateerd vaker dichterbij jouw doel. Hoe jij hen het best kan bereiken? Dat zie je hieronder, met onze 5 LinkedIn hacks om je marketing te doen excelleren. 

LinkedIn Topic Explorer

De LinkedIn Topic Explorer is een geweldige manier om content ideeën te onderzoeken voor eigen gebruik of voor je bedrijfspagina. Door een trefwoord in te voeren dat gerelateerd is aan je bedrijf of branche, genereert de tool een lijst met relevante onderwerpen. Daarnaast kan je bij het kopje 'loved by' zien welke onderwerpen trending zijn op jouw vakgebied. Het enige wat jou nog rest is een onderwerp kiezen en er een blog of post(s) aan te wijden!

LinkedIn InMail

LinkedIn InMail is een manier om in contact te komen met je doelgroep, die nog geen connectie zijn. LinkedIn InMail campagnes worden vaak gebruikt om content marketing inspanningen te stimuleren bij de juiste mensen. Door gerichte berichten naar specifieke groepen te sturen, vergroot je het bereik van jouw content bij de juiste gebruikers. Bovendien kun je de prestaties van je gekoppelde InMail campagnes volgen met behulp van analytics. Zo kun je zien wat werkt en wat niet. 

Deze LinkedIn InMail berichten kunnen door middel van handige tools ook geautomatiseerd worden. Maar dit moet wel op een slimme én effectieve manier worden ingezet. We kennen ze namelijk allemaal wel... Van die berichten die je dagelijks binnenkrijgt, waarbij het geautomatiseerde gebrabbel ervan afdruipt.  En er is bijna niemand die daar nog gevoelig voor is. Wij zetten LinkedIn automation zelf ook in voor klanten, daarbij geven wij een training hoe je dit wel effectief aan kan pakken. 

Professionele profiel titel

Als je een goede eerste indruk wilt maken op LinkedIn, is de titel van je profiel essentieel. Je zult verbaasd zijn over hoeveel meer impact je headline heeft met slechts een paar aanpassingen! Iedereen binnen upMention hanteert bijvoorbeeld dezelfde pay-off onder hun naam. Het welbekende: Wij kennen het geheim van Google. Hiermee kunnen mensen, die in het verleden al eens met jou of je bedrijf in aanmerking zijn gekomen, het sneller herkennen.

Tags toevoegen aan je berichten

LinkedIn laat het toe om tags aan je berichten toe te voegen, waardoor ze beter vindbaar zijn. Hoe specifieker je bent met deze tags, hoe makkelijker het is voor mensen die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp, bedrijf of persoon om je bericht te vinden!
Je kunt daarnaast ook hashtags gebruiken op LinkedIn, net zoals ze gebruikt worden op andere sociale media sites zoals Twitter en Instagram. Wij raden alleen aan om geen overkill aan trending hashtags toe te voegen, vier hashtags zijn ruim voldoende.

 

LinkedIn groepen

Specifieke LinkedIn groepen zijn ook een mooie kans om waardevolle content in te delen, deel te nemen aan discussies en contact te leggen met vakgenoten of influencers uit je branche. Door actief te zijn in de juiste groepen zullen ook de juiste mensen jouw content voorbij zien komen. Hierbij draag je niet alleen iets waardevols bij. Ook wordt je merk steeds bekender.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor