Ga naar inhoud

5 redenen waarom je niet bovenaan in Google staat

Je beseft dat bovenaan staan in Google belangrijk voor jouw bedrijf is. Bovenaan staan in Google op de zoektermen die voor jou belangrijk zijn, trekt immers meer bezoekers van jouw doelgroep naar jouw website. En meer bezoekers leidt (als je website tenminste ook op orde is) tot een grotere omzet en tot groei van je bedrijf.

Daarom heb je veel geïnvesteerd in zoekmachine optimalisatie of seo; je hebt de voor jou belangrijke zoektermen geanalyseerd, je hebt tal van seo vriendelijke teksten geschreven en je hebt je website met gebruikmaking van website optimalisatie helemaal ingericht op het ontvangen van grote aantallen bezoekers. Maar de bezoekers komen maar niet... En een belangrijke reden hiervoor is dat je niet bovenaan Google staat. In dit blog geven wij 5 redenen waarom je ondanks al je seo inspanningen toch niet bovenaan Google staat.

waarom-niet-bovenaan-in-zoekmachine

1. Je bent niet populair genoeg

Het klinkt misschien plat, maar om bovenaan zoekmachine Google te staan, moet je populair zijn. Op het internet vindt ieder bedrijf zichzelf geweldig en het meest relevant. Maar Google weet dat niet alles wat blinkt goud is. Daarom vragen ze als het ware een onafhankelijk advies aan andere websites. Een van de belangrijkste factoren voor de ranking in zoekmachines, is dan ook het aantal links dat naar jouw website verwijst. Hoe populairder je bent, des te meer links er naar jouw website verwijzen, en des te hoger je scoort in Google.

Iedere website die een link naar jouw website plaatst, heeft daarmee invloed op hoe Google je ziet. Niet voor niets is ‘linkbuilding’ (het verkrijgen van links) dan ook een belangrijk onderdeel van seo dienstverlening (of zou dat moeten zijn). Een flink aantal links dat naar jouw website verwijst, geeft autoriteit aan je website en is daarmee onmisbaar om met je website bovenaan in Google te komen. Zoekmachine optimalisatie alleen is onvoldoende; linkbuilding versterkt deze en maakt deze effectief.

2. Je wilt te snel

Als je nu een zonnebloempit in de grond stopt, heeft die minimaal 80 dagen nodig om tot bloei te komen. Als je nu bezig bent met website zoekmachine optimalisatie heeft dat ook tijd nodig voordat je kunt gaan oogsten. Daarbij geldt: hoe competitiever de zoektermen, des te meer resultaat je kunt verwachten, maar ook hoe moeilijker het is, en hoe langer je geduld moet hebben. Als je bovenaan Google wilt staan met een zoekterm als ‘sportschoen’, moet je veel tijd en kapitaal investeren.

Het gaat heel lang duren voordat je hiermee bovenaan staat, en dan is het nog maar de vraag of je tegen de grote concerns op kunt. Op specifieke zoektermen als ‘renschoen vrouwen Asics kleine maat’ duurt het wat korter voordat je resultaat zult zien, maar het blijft een kwestie van geduld. Zeker de eerste maanden lijken je seo inspanningen niet veel op te leveren, maar daarna gaat het balletje rollen en blijf je profiteren van het feit dat je hoog in Google staat, zonder dat je hiervoor nog veel hoeft te investeren.

3. Je bent niet origineel

Als iedereen 10 redenen deelt om bovenaan in zoekmachine Google te komen, waarom zou je dan niet eens een blog schrijven met 5 redenen waarom je juist niet hoog in zoekmachine Google staat? Je zult zien dat je met een spannende, grappige of tegendraadse invalshoek meer aandacht krijgt, waardoor Google ziet dat er meer geklikt wordt op jouw bijdrage. Ook dit is een graadmeter voor jouw populariteit, wat voor Google weer belangrijk is in jouw beoordeling. Als er veel op jouw bijdrage geklikt wordt, blijkt dat jij toegevoegde waarde biedt, en kom je daardoor hoger in Google te staan. Maar ook hiervoor geldt dat het klikgedrag op jouw bijdrage slechts een onderdeel van het grote geheel van zoekmachine optimalisatie is. Bovenaan in Google komen is een combinatie van verschillende factoren die allemaal een eigen, belangrijke rol spelen.

4. Het gaat om de intentie

Mensen beoordelen elkaar op basis van gedrag en niet op intentie. Gedrag is immers direct zichtbaar en meetbaar. Google beoordeelt zijn zoekers echter wél altijd op intentie. Dat wil zeggen: als iemand zoekt in Google, dan weet Google wat de achterliggende intentie is. Zoekt iemand meer informatie, wil hij of zij weten wat de beste keus voor hem/haar is, of wil de zoeker direct een aankoop doen en zoekt hij/zij het beste of goedkoopste product? Google vindt het heel belangrijk dat jouw website aansluit op de intentie van de gebruiker: in hoeverre geef je direct antwoord op de vraag van de zoeker of voldoe je aan zijn of haar behoefte? Als je op je website geen rekening houdt met de zoekintentie, zul je niet bovenaan in Google komen.

5. DNA onbekend

Op welke doelgroep richt jij je, en weet jij precies wat de individuele leden van jouw doelgroep doen en willen? Dan ben jij een uitzondering, want de meeste bedrijven willen gewoon ‘zoveel mogelijk klanten bedienen’. Het gevolg is dat ze met een kanon op een mug schieten, terwijl ze tegen veel minder kosten en met veel meer efficiëntie een vliegenmepper hadden kunnen gebruiken. En zo bereik je misschien niet eens de mensen die je wilt bereiken.

En omgekeerd, als je niet weet wie er bij jou past, weten de leden van jouw doelgroep dan wel dat ze bij jou passen? Alleen als je je marketingacties uitvoert met de juiste persona voor ogen, zul je succesvol zijn. Want wat voor type mensen wil je aanspreken, wat doen ze, wat is bijvoorbeeld hun opleidingsniveau? Als je dat eenmaal vastgesteld hebt, moet je je website hierop gaan inrichten.

Want Google ‘ziet’ het als iemand zich niet door jouw website aangesproken voelt; hij of zij klikt dan namelijk binnen luttele seconden terug naar de resultatenpagina. Een dergelijk kort verblijf op jouw website is voor Google het signaal dat je geen goed antwoord geeft op de zoekintentie van de gebruiker. En het weegt dit mee in de beoordeling van jouw website. Andersom is een bezoeker die lang op jouw website blijft rondkijken een zeer positief signaal voor Google.

Hoe kom je dan wel bovenaan in Google?

Met deze 5 redenen in je achterhoofd kun je goed de waarde inschatten van het zoekmachine marketing advies dat je krijgt. Houd het echt goed rekening met alle redenen waarom je niet hoog in de zoekmachines zult eindigen?

Wij van upMention staan voor een holistische, allesomvattende aanpak die onder meer jouw huidige seo-inspanningen, je website (zowel de inhoud als de techniek), je doelstellingen, je reputatie, je populariteit, je doelgroep en nog veel meer bekijkt. Jouw ambitie en kennis van zaken, samen met onze kennis van het geheim van Google, vormen een team dat zich volledig inzet voor jouw groei. Met uitgebreide kennis van de 5 redenen waarom jij niet bovenaan Google staat; met diepgaand inzicht in de 10 redenen waarom jij wel bovenaan in zoekmachine Google moet komen, en met grondige kennis van, en ervaring met, de meer dan 250 factoren waar Google naar kijkt om jouw website bovenaan in Google te laten komen!

En nu je weet waarom je tot nu toe niet bovenaan Google staat, ben je er klaar voor om dit wel te doen? Doe de Reality Check, en je weet meteen of seo ook jou bovenaan Google kan brengen! 

Als er veel geluid wordt gemaakt, gaat het er niet om de boel te overstemmen, maar om de juiste snaar te raken

De juiste snaar

Als er veel geluid wordt gemaakt, gaat het er niet om de boel te overstemmen, maar om de juiste snaar te raken. Dat is waar wij voor staan. Een verhaal wat via slimme online marketing resoneert bij de juiste mensen.

In contact

Zij gingen je voor

  • Basic Essentials B.V. Logo
  • Compleet duurzaam logo
  • Client corrosion
  • Decathlon Kenya Logo
  • image-4-5-
  • Demag-Logo-modified
  • gs-5c6869f304-Logo_Djoser-modified
  • floryn-logo-modified
  • image
  • Helix Academy Logo
  • MarketResponse-logo_RGB_2022-1024x261-modified
  • Peters Aanhangwagens Logo
  • reable-nederland-logo-modified
  • Logo_Verdouw_2022-modified
  • Wessanensvg-modified