november 2023

Zoekmachine Optimalisatie Advies - Het laaghangende fruit is al geoogst

Terug
seo adviesbureau

De ervaringen van een SEO advies bureau

Vlak bij ons kantoor in Delft staan een paar grote braamstruiken. Zodra het fruit rijp is, komen de plukkers. Eerst de toevallige voorbijgangers, dan de kennissen die gehoord hebben dat er veel te halen is en later volgen de fanatiekelingen met de keukentrapjes. Kilo's bramen worden er op die manier geoogst. Tot er ook op keukentrap-niveau schaarste wordt bereikt. De plukkers wachten dan weer op de volgende oogst. Niet omdat de bramen op zijn, maar omdat het laaghangende fruit is geoogst en ze geen extra moeite willen doen om de beste bramen hogerop te oogsten.

Zo gaat het ook met SEO, ofwel je online zichtbaarheid in de zoekmachine van Google en je digitale strategie met onbetaalde zoektermen. De makkelijk te behalen resultaten zijn al behaald, de populaire zoektermen zijn al in gebruik door (meestal) grote bedrijven. Je moet dus moeite willen doen, en creatief zijn om de beste resultaten te kunnen behalen.

Hoed je als ondernemer of marketing manager voor de SEO adviseur of het SEO bureau met een geweldig verhaal over "Met niet al te veel inspanning en risico kunnen we geweldige resultaten boeken". Want als er op deze manier nog wat te plukken valt, blijkt dit een reden te hebben: het fruit is niet goed rijp geworden of is door insecten aangevreten.

Maar, genoeg pessimisme/realiteitszin...

Ons zoekmachine marketing advies

Wat de SEO adviseur ook zegt, het laaghangende fruit van SEO is al geoogst. Met minimale inspanning een geweldig resultaat boeken is er (helaas) niet meer bij. Maar het goede nieuws is dat er nog genoeg te oogsten is, als je er maar wat moeite voor wilt doen. Want wat nodig is, is ervaring, doorzettingsvermogen en creativiteit. Wij hebben namelijk als SEO advies bureau door de jaren heen geleerd dat wilskracht en vastberadenheid belangrijke aspecten zijn van het ontrafelen van het geheim van Google. Op basis van onze meer dan 20-jarige ervaring zien wij dat er nog genoeg mogelijkheden zijn je te onderscheiden en de vruchten te plukken van je SEO inspanningen. Hieronder noemen wij een aantal, volgens ons noodzakelijke, kenmerken of eigenschappen die je verder kunnen brengen met je zoekmachine marketing strategie.

1. Bepaal waar je naartoe wilt met een SEO adviseur

Het eerste advies is dat je aan de hand van je doelen en huidige succesratio's eerst gaat bepalen hoeveel relevante bezoekers je nodig hebt om de gewenste groei te verwezenlijken. Zorg dat je dit glashelder hebt, en hanteer dit als minimaal resultaat, zodat je er vastberaden op af kunt koersen. Maak een SEO analyse of laat er een maken door een SEO advies bureau. Zodat je niet wordt afgeleid door ad-hoc ontwikkelingen of ideeën. Bovendien geeft het rust; als het minimale resultaat eenmaal behaald is, is alles wat er daarna nog extra bijkomt, meegenomen.

2. Geef niet op bij schommelingen of dalingen

De reis naar de top van Google is er een van vallen en opstaan, dus accepteer dat je weerstand moet overwinnen om bovenaan Google te komen. Word niet angstig van tijdelijke schommelingen of dalingen gedurende de reis, maar haal daar juist je motivatie uit. Zo lastig als het nu voor jou is; het wordt nog lastiger voor je concurrent als jij al aan het oogsten bent. En geloof het of niet: hoog hangend fruit oogsten is dus ook niet iets wat je concurrent zomaar even gaat doen, zelfs niet als hij of zij het beste SEO adviesbureau ingehuurd heeft.

3. Zorg voor rust en orde

Het eerste wat wij als SEO adviesbureau bij klanten doen is het bepalen van de zoektermen die bij het gekozen doel passen. Dat is daarna voor iedereen helder. Vervolgens voegen we die zoektermen toe aan ons systeem, zodat we elke dag alle posities monitoren van de zoektermen die ranken. Ook richten we de statistiekensoftware in, zodat alle doelen worden gemeten. Vervolgens gaan we heel gestructureerd, stap voor stap de website pagina's en de context van de website optimaliseren en beginnen we met linkbuilding. Alles wordt bijgehouden en met de klant/jou doorgesproken, zodat iedereen steeds weet waar hij aan toe is en we snel en effectief kunnen bijsturen. Rust en orde is nodig.

4. Belangrijk zoekmachine marketing advies: geniet van het proces!

Een laatste zoekmachine marketing advies van ons SEO advies bureau: geniet van het proces. Een onvindbare pagina die na content optimalisatie plotseling op positie 15 in de resultatenpagina verschijnt, levert je natuurlijk geen extra bezoekers op, maar het is wel een heerlijke stap in het proces! Geniet ervan, deel het met collega's en weet wie wat heeft bijgedragen om die stap te verwezenlijken. Laat niet alles over aan het SEO adviesbureau, maar probeer ook zelf een substantiële bijdrage te leveren. Als SEO adviesbureau stellen wij dit zelfs als voorwaarde voor onze klanten. Zo is het proces veel leuker en zorgt dat al vroeg voor mooie momenten, want je hebt het deels zelf gedaan. De champagne komt tevoorschijn als je bovenaan staat, maar halverwege alvast de fles en de glazen aanschaffen kan geen kwaad.

Kortom: laat je niet van de wijs brengen

Er zijn veel bedrijven die zich SEO advies bureau noemen. In je keuze voor een passend SEO bureau zijn de hierboven genoemde adviezen waardevol om het seo advies bureau te kiezen dat bij jou past en je echt helpt het hooghangende fruit te oogsten. Maar het belangrijkste zoekmachine optimalisatie advies dat wij kunnen geven is: zelfs al wijzen anderen jouw ideeën af of verklaren ze je voor gek: zet door! Ook als een zogenaamde SEO adviseur je bijvoorbeeld adviseert alleen met Google Adverteren te werken en niet met de onbetaalde resultaten, die pas op lange termijn gaan renderen. Vaak vindt een SEO advies bureau onbetaalde resultaten daarom minder interessant (het duurt hen te lang voor ze succes kunnen laten zien), maar als je je eigen gang gaat, en straks bovenaan in Google staat, mede dankzij website optimalisatie Google, blijf je dat ook lange tijd. Dan is er een continue oogst van het hoog hangende fruit. Smikkelen geblazen!

FAQ

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor