februari 2021

Hoog in Google komen dit is het aantal zoekers wat doorklikt naar je website

Terug
image description

Hoog in Google komen heeft uiteindelijk maar één reden: meer aandacht, bezoekers en dus groei. Er veranderd daarbij elk jaar ongelooflijk veel in de opmaak van de Google zoekresultaten, maar er is één constante: het aantal zoekers wat procentueel hoog bij Google op de eerste resultaten klikt.

De 30-20-10 regel

Heel globaal noemen wij dit de 30-20-10 regel. Dat wil zeggen: 30% klikt op positie 1, 20% op positie 2 en 10% op positie 3. De rest van de posities is in zekere zin verwaarloosbaar, tenzij het een grote, algemene zoekterm betreft. Los van deze grove richtlijn die al sinds jaar en dag geldt, hebben we natuurlijk ook gedetailleerde data van wat het met onze klanten doet als zij hoog bovenaan staan.

Gemiddelde doorklikratio's

We zagen dat in 2020 een gemiddelde van 34,2% van de bezoekers op het eerste, normale (niet-gesponsorde) resultaat klikt. Het tweede resultaat wordt aangeklikt door 17,1% en het derde resultaat door 11,4%. Minder hoog in Google, namelijk op positie 4, wordt je door 8,1% van de zoekers aangeklikt. Positie 5: 7,4%. Positie 6: 5,1%. En vanaf positie 7 is het verwaarloosbaar, tenzij een extreem grote en algemene zoekterm.

Daarom focussen wij altijd op de top 3

Kortom: hoogtevrees is het laatste wat je bedrijf verder helpt. Hoog in Google komen betekent dat je naar de top 3 wilt. En als je dan eenmaal hoog bovenaan staat, kan je dus 10-30% van het aantal zoekers verwachten. Omdat het blog wat je nu leest gericht is op zoektermen met in totaal een zoekvolume van 310 zoekers per maand, verwachten we hiermee dus 30-90 bezoekers per maand op onze website te verwelkomen.

Wist je trouwens....

Wist je trouwens dat je beter op de eerste positie van pagina 2 kunt staan, dan op de laatste van pagina 1? Op positie 10 klikt 2,6%, op positie 11 is dat 2,8%. Maar ja, dat is natuurlijk wel gebrek aan ambitie!

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor