september 2022

Mijn eerste maand als SEO & SEA specialist bij upMention

image description
Matthias van Asperen
Terug

“Ik heb nog steeds een baan voor je. Ook als SEO-specialist, als dat je meer ligt”
Na een eerder gesprek over een salespositie bij upMention, sprak het bovenstaande bericht dat Geerten op LinkedIn stuurde mij nog meer aan. Met meerdere jaren ervaring in webdesign en basiskennis van SEO, kreeg ik steeds meer interesse in SEO/SEA. Nu heb ik de ruimte om bij upMention mij verder te specialiseren en geniet ik van het werk wat hierbij komt kijken.

 

Samenwerken met een andere cultuur geeft mij energie!

Op het Nederlandse kantoor werd ik hartelijk ontvangen en opgenomen in een gezellig SEO-team. Het is een fijne sfeer op kantoor. Mijn collega’s staan voor mij klaar en helpen mij om mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van Search Engine Optimalisatie. Daarnaast is upMention al een lange tijd een internationaal bedrijf. Ik heb al een aantal Keniaanse collega’s via online meetings mogen ontmoeten. Voor mij is de Afrikaanse cultuur niet onbekend. Met verschillende reizen die ik heb mogen maken naar Ghana en Malawi, is mijn liefde voor dit continent gaan groeien. Plannen worden gemaakt om in de toekomst ook regelmatig terug te keren naar dit prachtige continent.

 

Waarom ik ervoor heb gekozen om aan de slag te gaan als SEO & SEA specialist

“Wij kennen het geheim van Google”: deze uitspraak blijft bij je hangen. Hoe zorg je er nu voor dat een website gevonden wordt? Waaruit bestaat SEO-optimalisatie en hoe pas je het toe? Welke tools kun je daarvoor gebruiken en welke taken moeten worden uitgevoerd om het doel van de klant te kunnen bereiken? Hoe werkt de technische kant van SEO precies? Al deze vragen wekken interesse bij mij op en geven mij energie om te duiken in de wereld van SEO/SEA. Een aantal basisprincipes van SEO heb ik al in mijn vorige baan mogen toepassen. Hierbij merkte ik dat ik genoot van de werkzaamheden en met name geïnteresseerd raakte in de technische kant van SEO. Vanuit de bovenstaande vragen, interesse en de uitnodiging van Geerten, kwam ik tot de conclusie dat ik mij graag verder wilde verdiepen in dit vakgebied.

 

Hoe ik mijn eerste maand bij upMention heb ervaren

Ik kijk enorm positief terug op mijn eerste maand hier bij upMention. In deze maand heb ik al heel wat trainingen mogen volgen en met plezier werk verricht voor onze klanten. Ik geniet ervan om meegenomen te worden in de onderdelen van SEO & SEA. Ik kijk er naar uit om nog meer te blijven leren en samen te werken met ons internationale team.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor