mei 2022

Mijn eerste maand als SEO specialist bij upMention

image description
Joran Huisman
Terug

"Beetje onverwachte vraag misschien, maar wil je bij ons aan de slag?"

Na een fijn eerste telefoongesprek met Geerten, merk ik dat we veel persoonlijke en professionele raakvlakken hebben. Verdere ontmoetingen - ook met de andere broers - versterken dit gevoel. Wat terug te zien is in onder andere de wens voor een langdurige samenwerking, het energie krijgen van dezelfde dingen en dezelfde interesses in het vak en de techniek eromheen. Ik word ontvangen in een warm bad, dat door de broers is gecreëerd. Dit gevoel wordt wederom enorm versterkt door mijn collega’s. Met een deel van hen werk ik in het Nederlandse kantoor, daarnaast heb ik ook dagelijks contact met mijn Keniaanse collega’s via Teams.

Werken voor een internationaal bedrijf

Kenia en Nederland. Een enorm cultuurverschil, wat wellicht voor lastige situaties kan zorgen. Maar niets is minder waar. Bij de bevolking van Kenia zit het diepgeworteld om een band met een nieuwe relatie op te bouwen (werk of privé gerelateerd), alvorens je over gaat tot andere zaken. Het hemd wordt mij van het lijf gevraagd tijdens de vele teams calls om mij beter te leren kennen, terwijl ik dit in de tussentijd ook bij hen probeer toe te passen. Het wordt mij duidelijk dat al mijn collega’s er voor elkaar zijn. upMention is één familie, waarbij het verschil in cultuur de samenwerking alleen maar bevordert. Het enige waar ik als Hollander op moet letten, is mijn directheid. Dat zijn we natuurlijk alleen in ons kikkerlandje gewend.

Aan de slag als SEO & SEA specialist

Vanuit mijn vorige werk heb ik al ervaring opgedaan op het gebied van SEO, weinig nog het gebied van SEA. Zo werkte ik vanuit mijn generale marketingfunctie samen met SEO specialisten om onze eigen site bovenaan in Google te krijgen. Waarbij ik taken op me nam zoals het schrijven van teksten en het optimaliseren van Google My Business of de afbeeldingen op onze site. Tijdens dit proces ontdekte ik hoe leuk ik dit werk begon te vinden. Voor nu bij upMention een hoop leren, werken met veel nieuwe (eigen)tools, het onder de knie krijgen van een – voor mij nieuwe - werkwijze, nieuwe collega’s en klanten ontmoeten. Wat een indrukken! Indrukken waar ik dagelijks blij van word. Uit deze ervaring is gebleken dat ik de juiste stap heb gemaakt in mijn carrière. Een stap in de richting van een nieuwe werkgever, maar ook in de richting van een specialisme: SEO & SEA.

Het vakgebied omarmen

SEO zag en zie ik als een puzzel, waarbij je allerlei puzzelstukjes samen probeert te krijgen om er een kloppend verhaal van te maken. Zo moet de techniek van de site op orde zijn. In de verhalen die geschreven worden moeten keywords verwerkt zijn terwijl de tekst leesbaar blijft. Wordt er rekening gehouden met Google my Business en nog veel meer. Dit alles levert mij en zeker de klant uiteindelijk ook iets op. Een uitdagende klus waar het ene puzzelstukje veel makkelijker op zijn plek te krijgen is dan de ander. Dat is precies de reden waarom SEO bij mij past, een uitdaging. SEA zie ik als een soortgelijke puzzel, waarbij het resultaat direct zichtbaar is of juist direct wegvalt wanneer het budget stopgezet is. Aan mij de komende tijd om dit alles helemaal eigen te maken.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor