mei 2023

upMention opent een nieuw kantoor in Londen!

Terug

upMention breidt zijn internationale aanwezigheid verder uit. Na de vestiging van kantoren in Delfgauw en Nairobi (Kenia), openen wij nu op 9 mei ook een kantoor in Londen (Groot-Brittannië). Een grote en spannende stap, omdat wij als relatieve nieuwkomer (weliswaar met meer dan 20 jaar ervaring!) een plek moeten vinden op een markt die al volop ontwikkeld is. Toch denken wij daar een goede kans te maken, omdat wij al jaren ervaring hebben met internationale projecten, ook in het Verenigd Koninkrijk.
Maar we gaan niet overhaast te werk. In eerste instantie zullen vanuit het Londense kantoor vooral verkoopinspanningen plaatsvinden door de daar geworven nieuwe verkoopmedewerker Hieu. Het werven van nieuwe klanten in Engeland, een vaste klantenbase krijgen, is zijn eerste prioriteit. De SEO- en SEA-activiteiten (Search Engine Optimisation en Search Engine Advertising) worden vooralsnog door onze medewerkers in Delfgauw en Nairobi uitgevoerd, net zoals nu het geval is. Alexander Zuidam, onze Sales Manager, zal voorlopig verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van onze Engelse collega.

Langzaam uitbouwen

Naarmate er meer Engelse klanten geworven worden, zullen voor het uitvoeren van SEO- en SEA-activiteiten ook Engelse specialisten aangenomen worden. Zij zijn immers thuis op de Engelse markt, zijn goed op de hoogte van de Engelse manier van zakendoen, en kunnen klanten nog beter helpen hogerop in Google te komen.
De opening van het nieuwe kantoor moet ons toegang bieden tot nieuw talent en internationale klanten. Al is het natuurlijk altijd spannend om de sprong in het onbekende te wagen. Hoe zullen Engelsen aankijken tegen een Nederlands-Keniaans bedrijf? Zijn ze chauvinistisch, of kijken ze naar kwaliteit en resultaat en kiezen ze gewoon het beste bedrijf?
Wel hebben wij als voordeel dat veel van onze projecten al Engelstalig zijn, waardoor de transitie waarschijnlijk zonder al te grote problemen zal verlopen. En ook de Kenianen spreken uitstekend Engels (soms beter dan wij Nederlanders, met ons steenkolen-Engels).

Multiculturele omgeving

Na de eerdere opening van de vestiging in Kenia, biedt de stap naar Londen ons de kans om onze wereldwijde aanwezigheid verder uit te bouwen en onze klanten te blijven ondersteunen bij hun groeiambities. Het zal uiteraard ook interessant zijn om de interactie tussen de verschillende culturen te zien: de Engelse gereserveerdheid tegenover de Nederlandse directheid en de Keniaanse beleefdheid.
Zo krijgt het toch al multiculturele upMention er een geheel nieuwe dimensie bij. En dat maakt het werk en de werkomgeving niet alleen boeiend, maar ook uitdagend en leuk. London calling: let’s go for it and see what the future brings!

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor