september 2023

Terug

Wat is het beste seo bedrijf, en hoe bepaal je dat?

Je wilt ‘iets met seo’ gaan doen, hetzij omdat je je omzet wilt vergroten, hetzij omdat je nieuwe kansen ziet, of gewoon omdat je mee wilt gaan in de online wereld.
Je weet wat je wilt: ‘bovenaan in Google komen’ en je weet dat je hiervoor seo moet inzetten. Maar nu komt het lastige deel: hoe vind je een seo bedrijf dat bij jou past, dat zich jouw doelstellingen eigen maakt en zich volledig inzet om deze te bereiken, of soms zelfs tegendraads is en adviseert om je doelstellingen aan te passen of het anders aan te pakken?

Dat hoeft per se het beste seo bedrijf te zijn. Want wat wil de titel het ‘beste seo bedrijf’ eigenlijk zeggen? Kan ieder seobureau zich top seo bedrijf noemen; en wat zijn hiervoor dan de criteria? 

Moet je kiezen voor het seo bedrijf dat zich het beste seo bedrijf noemt, of kun je beter gaan voor een seo bedrijf dat bij je past? En waar moet je dan op letten?
Op de eerste vraag kunnen we een kort antwoord geven: ieder seo bedrijf kan zich ‘het beste seo bedrijf’ noemen, er zijn geen regels die bepalen wanneer je een ‘gewoon’ seo bedrijf bent of een top seo bedrijf. Het enige wat wij kunnen zeggen is ‘laat het resultaat voor zichzelf spreken’. Het beste seo bedrijf is voor ons het seo bedrijf waarvan de klanten aantoonbaar blijvend hoog scoren in Google en dat ervoor zorgt dat van het toegenomen aantal bezoekers aan de website, een groter percentage ook daadwerkelijk klant wordt en klant blijft.

Blijvend resultaat

Wat dat betreft komen wij van upMention zeker in aanmerking voor de titel ‘beste seo bedrijf’, want onze klanten kunnen bogen op fraaie, en blijvende resultaten. Hoewel het soms enig geduld vergt, zeker in vergelijking met ‘cowboys’ die jou wel even in een paar weken naar de top van Google zullen brengen.
Want er zijn seo bedrijven die je heel snel (en heel kort) naar de top van Google kunnen brengen. Wij noemen ze ‘vuurpijlen’; ze bieden snel een resultaat dat er weliswaar spectaculair uitziet, maar ook maar korte tijd duurt en dan weer snel uitdooft.
Wij van upMention zijn een seo bedrijf van het type ‘luchtballon’. Je gaat langzaam, maar gestaag omhoog, en blijft vervolgens heel lang hoog bovenaan hangen. De positieverbeteringen en resultaten die wij bieden, zijn blijvend en komen op een natuurlijke manier tot stand. Links die naar jouw website wijzen, zijn op volkomen natuurlijke wijze tot stand gekomen, namelijk door het ruilen van links met gerenommeerde websites via de zogenaamde ABC-linkruil met onze partnerpagina’s. Hierdoor heb je wel profijt van de inkomende link naar je website, maar heb je geen nadeel doordat je naar een mogelijke concurrent verwijst. Deze methodiek is effectief en blijvend, en wordt hogelijk door Google gewaardeerd, maar is wel tijdrovend.

Resultaten die binnen een paar weken tot stand komen, zijn meestal op onnatuurlijke wijze tot stand gekomen (bijvoorbeeld door een heleboel links te plaatsen op een zogenoemde ‘link farm’). Google herkent dit, en grijpt hierop in door de resultaten van alle geplaatste links te negeren of een straf uit te delen. Het snel bereikte resultaat wordt dan weer tenietgedaan en je valt weer terug naar je vroegere positie. Maar dan is het ingehuurde seo bedrijf alweer verdwenen en ben je je gehele investering, inclusief het seo consultant hourly rate kwijt.

Waar je op moet letten bij de keuze voor een seo bedrijf

Het hebben van een langetermijnvisie en het geduld om gezamenlijk een gedegen en stabiele positie in Google op te bouwen, is dus het allerbelangrijkste in seo. Dat vragen wij van onze klanten, maar dat moet jij (volgens ons) ook van een seo bedrijf eisen, tenzij het jouw bedoeling is snel en voor een korte periode bovenaan Google te staan en een eventuele straf van Google voor lief te nemen.
Daarnaast zijn er meer zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een bij jou passend seo bedrijf:

  1. Is het bedrijf allround, kan het bijvoorbeeld ook sea (search engine advertising) en websiteop-timalisatie voor je uitvoeren. Een goede integratie van deze drie pijlers maakt jouw online-beleid namelijk een stuk effectiever en maakt het makkelijker jouw doelen te bereiken.
  2. Is het seo bedrijf gericht op samenwerking? Hoe verloopt de communicatie, wat heb jij te vertellen, en wat wordt er van jou verwacht?
  3. Is het bedrijf kieskeurig of neemt het iedereen als klant aan? Wij van upMention zijn hier heel eerlijk in; niet ieder bedrijf past bij ons, zoals wij ook niet bij ieder bedrijf passen. Als wij geen perspectief zien om een blijvend resultaat te behalen; als het bedrijf geen energie in de samenwerking wil steken; of als het bedrijf zich bezighoudt met randpraktijken waar je je bedenkingen bij kunt hebben, bevelen wij het bedrijf graag aan bij onze concullega’s die wel bereid zijn om bijvoorbeeld snelle, tijdelijke resultaten te behalen of minder scrupules hebben.
  4. Hiermee samen hangt de vraag of het seo bedrijf meerdere klanten heeft in dezelfde branche. Als dat zo is, bestaat het gevaar dat campagnes elkaar gaan ‘bijten’, of nog erger, dat het seo bedrijf gaat bepalen welke klant bovenaan mag staan. Bij upMention hanteren wij daarom de stelregel dat er nooit twee klanten actief mogen zijn in dezelfde branche.
  5. Is het bedrijf vooral verkoopgericht en wil het na een eerste gesprek al meteen een contract sluiten, of ga je met een seo specialist eerst de diepte in, en wil het bedrijf precies weten waar je allebei aan toe bent als het tot een samenwerking mocht komen?
  6. En ten slotte: wat vinden andere klanten van het seo bedrijf? De ervaringen van klanten zijn misschien wel het belangrijkste selectiecriterium voor een goed seo bedrijf. Maar liefst 40% van de leads die wij bij upMention krijgen, is afkomstig van aanbevelingen van kennissen of collega’s, en daar zijn wij uiteraard best trots op!

De samenwerking: wat kun je van upMention verwachten?

Zoals eerder gezegd, is de samenwerking met het seo bedrijf een cruciaal onderdeel, je gaat immers een langdurige verbintenis met elkaar aan. Een samenwerking met upMention houdt in dat wij ons volledig voor jouw doelstellingen inzetten om er een succes van te maken, maar we verwachten ook iets van jou terug, namelijk het geduld om te wachten op duurzame resultaten en de bereidheid tot samenwerking.
Voor ons is een goede samenwerking dat wij gezamenlijk de schouders onder het project zetten, dat wij de vinger aan de pols houden om te kunnen bijsturen indien nodig, onze samenwerking evalueren en successen vieren. Als dat jou aanspreekt, nodigen wij jou van harte uit tot het maken van een afspraak voor een eerste kennismaking.

Wij van upMention zijn een seo company near me, dat wil zeggen dat wij benaderbaar zijn en dichtbij zitten. Iedere maand bespreken wij de vorderingen en gaan wij met de klant / jou in gesprek over hoe het gaat en of het nog beter kan. En dat tegen een seo consultant hourly rate dat alleszins redelijk is.
Ga je ook voor blijvend resultaat, maak dan een afspraak met upMention, het ‘beste seo bedrijf’ en zie zelf hoe je ook kan!

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor