juli 2023

Waarom je niet aan seo marketing hoeft te doen

Terug
seo marketing

Alles loopt op rolletjes, de juiste klanten vinden als vanzelf hun weg naar jouw bedrijf, je hebt weinig of geen concurrentie, klanten zijn uiterst tevreden over jouw product of dienstverlening en vertellen hier graag over en je kunt het werk nauwelijk aan. Kortom, het kan niet beter… Dan is seo marketing of zoekmachine marketing zeker niet iets voor jou. Ga lekker door waar je mee bezig bent.

Maar als je werkt in een competitieve omgeving, of als je graag een ander soort klanten of gewoon meer bezoekers naar je website wilt trekken, dan kan seo marketing of zoekmachine marketing jou goede diensten bewijzen. We vertellen er in dit blog meer over.

Vind de juiste klanten

Trek jij de juiste klanten aan? Klanten die op zoek zijn naar het product of dienst die jij levert, en die bij jou vinden wat ze zoeken? Dit is de eerste vraag die wij bij upMention stellen. Maar al te vaak zien wij ondernemers die zich op de ‘verkeerde’ doelgroep richten of een taalgebruik hanteren dat de gewenste doelgroep niet aanspreekt. Als je aan marketing seo wilt gaan doen, is dit een van de eerste dingen die een goed seo bureau met je zal bespreken. Zo hebben wij bij upMention een ondernemer bijgestaan die ‘ledlight displays’ verkocht voor gebruik aan winkelgevels. Na een eerste analyse bleek dat mensen online niet zochten op ‘ledlight displays’, maar op ‘lichtbakken’; precies hetzelfde, maar heel anders verwoord. Toen de ondernemer zijn uitingen hieraan aanpaste, kreeg hij opeens heel veel meer bezoekers op zijn website. Seo marketing helpt je om je juiste klanten op de juiste manier aan te spreken.

Meer bezoekers trekken

Een tweede belangrijke dienst die zoekmachine marketing jou kan leveren, is het aantrekken van grotere aantallen bezoekers. Meer bezoekers trek je vaak niet door te concurreren op de heel populaire zoekwoorden, zoals je misschien zou denken, maar op de zoekwoorden die daarmee samenhangen en minder populair zijn. Dan is de concurrentie namelijk een stuk minder en spring jij er al gauw bovenuit. Gebruik in je seo online marketing beleid dan ook zoekwoorden die minder populair zijn, maar toch duidelijk omschrijven wat je te bieden hebt. Een seo marketing bureau kan je hier behulpzaam bij zijn, en je helpen in je zoektocht naar goede zoekwoorden die niet zo algemeen zijn, maar toch goed bij je passen.

Daarna is het zaak je website en uitingen af te stemmen op de zoekwoorden die je gekozen hebt. Je wilt immers gevonden worden op deze zoekwoorden. Via onder andere seo marketing, linkbuilding en zoekmachine marketing zorgt een seo online marketing bureau ervoor dat jouw zoekwoorden en jouw site hoog ranken in Google en meer bezoekers jouw website zullen bezoeken.

Let op: vergeet niet je website aan te passen en het proces voor het plaatsen van een bestelling of voor het doen van een informatieaanvraag eens goed te bekijken door de ogen van een potentiële klant! Als jouw website gevonden wordt doordat de gebruiker een bepaald zoekwoord heeft ingevuld, vindt een bezoeker dan op jouw website wat hij zoekt? Stel dat een bezoeker zoekt op ‘stevige wandelschoenen voor heren’, komt hij dan op een pagina terecht waarop hij/zij meer informatie vindt over wandelschoenen voor heren, en kan hij/zij ze dan makkelijk uitzoeken en bestellen?

Waarschuwing

Een marketing seo traject is een project van de lange adem. Het kost tijd om de juiste zoekwoorden te vinden en toe te passen. Het kost tijd om bijvoorbeeld links naar jouw website op te bouwen en een goed linkprofiel op te stellen. Je kunt wel links kopen, of op een linkfarm zetten, maar Google kijkt naar de kwaliteit van de links, en naar de snelheid waarmee de links zijn opgebouwd: is dit op een natuurlijk wijze tot stand gekomen of niet? Een te snelle opbouw van links, of links van slechte kwaliteit (= afkomstig van websites met een lage autoriteit) wordt door Google afgestraft.

En een tweede punt is dat je na gedane arbeid niet op je lauweren kunt gaan rusten. Je zult je zoekwoorden, links en je eigen website continu moeten monitoren en aanpassen om te voorkomen dat je langzaam wegzakt in de zoekresultaten van Google.

Conclusie

Kun je wel wat meer bezoekers op je website gebruiken, dan is het zeker verstandig aan marketing seo te gaan doen. Daar zijn zeer uiteenlopende mogelijkheden voor; van zelf doen van je seo online marketing tot volledig uitbesteden. Houd er in ieder geval rekening mee dat seo marketing je veel tijd gaat kosten, veel van je kennis vraagt en een lange adem vergt. Maar een doordacht seo beleid, en een website die daar naadloos op aansluit, gaat je ook heel veel opleveren.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor