oktober 2022

Zo verloopt een samenwerking met upMention

image description
Matthias van Asperen
Terug

Het is belangrijk dat je als bedrijf kiest voor het juiste SEO bedrijf. Niet elk bedrijf past namelijk bij ons. Regelmatig raden wij onszelf dan ook af. Pas als beide kanten zien dat het klopt, en de potentie in het project is zichtbaar, dan gaan we over tot een samenwerking. Maar, hoe ziet een samenwerking met upMention er vervolgens uit? Een samenwerking begint bij een strak plan. Dit plan wordt samengesteld op basis van waar je nu staat, de samenwerking die we samen aangaan en de helderheid van werkzaamheden die verricht zullen worden door beide partijen.

Het begint met jou en je achtergrond

We beginnen met de inventarisatie. Wat heeft jouw organisatie te bieden aan klanten? Wat zijn de USP’s (Unique Selling Points)? We kijken hoe deze momenteel worden gebruikt in jullie huidige marketing. We doen onderzoek naar de doelgroep, de doelstelling van jouw organisatie en bekijken de concurrentie. Deze punten geven ons een helder beeld van jouw organisatie en de producten of diensten. Verder kijken we naar de SEO-geschiedenis, willen we precies weten wat er nog meer gebeurt qua marketing, en kijken we naar het beschikbare budget. Door te investeren in de voorbereidingen, kunnen we een goede start maken.

Aan de slag

Na de inventarisatie is het tijd om samen aan de slag te gaan. We beginnen daarbij met een kick-off meeting. In deze meeting bespreken we hoe we de komende 12 maanden gaan investeren in jouw project. Ook bepalen we samen met jou in deze meeting de richting qua zoektermen waar we op gaan optimaliseren. Na de meeting brengen we alles praktisch in gereedheid. Metingen en rapportages worden ingericht, de techniek van de website wordt nagekeken en geoptimaliseerd en we beginnen met het verwerken van de zoektermen in de website.

De samenwerking

Directe communicatie vinden wij belangrijk. Vanaf de kick-off meeting heb je daarom twee vaste contactpersonen in ons team: de projecteigenaar en een specialist. Dit maakt het voor zowel jou als het SEO-team overzichtelijk. Het maakt de informatiestroom gestructureerd en zo komt de juiste informatie bij de juiste persoon. We willen dat er een band kan worden opgebouwd. We willen jou en je organisatie door en door leren kennen en jij ons. Elke maand plannen we een strategiesessie in om de werkzaamheden en resultaten te bespreken. Daarnaast kunnen we gemakkelijk schakelen en communiceren wat we precies van elkaar verwachten en nodig hebben. In de tweede of derde maand brengen we een gedetailleerde 12-maandenprognose uit. Als klant weet je dan precies waar je aan toe bent. Daarnaast doen we in de derde maand een tussenevaluatie om te kijken naar de huidige samenwerking en de vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt. De maanden erna gaan over ‘meer van hetzelfde’: alles wordt verder uitgebouwd tot de doelen zijn behaald.

Het budget bepaalt de snelheid

Aan de hand van het budget kunnen wij per maand een bepaalde hoeveelheid werk verzetten. Hierdoor kunnen we aangeven wanneer we een bepaald resultaat kunnen behalen. Dit betekent dat het budget de snelheid van het project bepaalt. Bij upMention geloven we in een lange adem. SEO is een lange-termijninvestering en we hebben geleerd dat je bij een scope van minder dan 12 maanden relatief weinig resultaat boekt in verhouding tot de investering. Dit komt neer op een investering vanaf 35K per jaar.

image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor image decor